23
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-23,page-child,parent-pageid-13,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.1.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Title Image

Zonneboiler

Zonneboilers Sanitrend Oostende
Goed voor je factuur én het milieu!
ZONNEBOILER

Om zonnewarmte te kunnen gebruiken voor sanitair warm water, is er een zonneboiler nodig. Dit is een systeem waarbij water wordt opgewarmd door de zon en in een vat wordt opgeslagen zodat het steeds beschikbaar is. Op dagen met minder zonnewarmte wordt het water bijverwarmd door bijvoorbeeld een condensatieketel.

MEER INFO?
Verwarm gratis de helft van je water!
COLLECTOREN

De zonne-energie wordt bij een zonneboiler via collectoren opgevangen. Er zijn twee soorten collectoren of zonnepanelen voor warm water: klassieke vlakke collectoren of modellen met vacuümbuizen.

MEER INFO?
Zonnecollectoren Sanitrend Oostende
Vacuümtubes Sanitrend Oostende
Hoger rendement
VACUÜMBUIZEN

Het systeem met de vacuümbuizen heeft een hoger rendement per vierkante meter, maar is een stuk duurder. Als er voldoende plaats aanwezig is op het dak, zijn vlakke collectoren financieel interessanter. Hier is één uitzondering op. Indien men voor de bijverwarming met een standalone zonneboiler werkt die met elektriciteit bijverwarmt, dan zijn vacuümcollectoren toch interessanter.

De kostprijs van elektriciteit ligt immers nog altijd 3 x zo hoog is als die van gas of  mazout. Het hogere rendement van de vacuümcollectoren compenseert dan de meerkost.

MEER INFO?
Heeft u vragen over zonnecollectoren of zonneboilers? Wenst u een vrijblijvende prijsopgave te bekomen?